Konsten att baka bröd...

...som man kan slå ihjäl någon med!!

Sitter fortfarande och surar över gårdagens irritationsmoment numero uno!!!!

Jag var verkligen fröken duktig i går och "allt" gick min väg. Hann åka till IKEA (utan att ruinera mig). Fick halva personal styrkan att engagera sig så jag kunde få dom absolut sista rosa förvaringslådorna som är sjukt populära!! Det klättrades på stegar och det hämtades bultsaxar!! Allt för min skull!! Jag har alltid sagt att IKEA är bäst!!

Jag städade och rensade barnens rum, fixa och trixa, satte upp lampor, skruvar, krokar. Allt detta medans jag dessutom lagade middag och tvättade. Jag känner mig så duktig när jag får till dom där racen.

Klockan började bli lite halvsent och Richard frågade mig om jag inte kunde baka "det där goda brödet" som jag brukar. Sagt och gjort!! Klart jag kan göra det!! När jag ändå håller på menar jag!!

Sprang som en jojo mellan tvätten och köket. Sen satte jag mig i soffan en sväng för att slöglo lite på "Sagan om ringen" medans jag väntade på att brödet skulle bli klart!!

Vad händer?

Jo, givetvis så somnar Anna!!

Jag väcks upp av Richard som undrar om jag inte ska ta ut brödet någongång? Klockan hade ringt för länge sen!! Själv fattade jag ingenting! Är det morgon redan? Måste hämta resten av tvätten! Vilket bröd? Bakar jag? Klockan hade ju inte ringt!! Bad Richard och ta hand om brödet. Var heeelt väck (hade bara sovit i 20 min) Men det var 20 min för mycket!! Hörde Richard ifrån köket...

-" Jag tror att dom är lite hårda??"
A
-" Nej, nej, ytan ska vara lite "knaprigare", det är Italienskt lantbröd, det är nog iiingen fara!!
R
-" På riktigt, dom är verkligen stenhårda!
A
-" Va sjutton tog du inte ut dom när du hörde klockan för?
R
-" Jag trodde du hade stenkoll och att dom skulle vara inne längre, hur ska jag veta???"

Så sant, så sant! My bad!
Sen hör jag hur han knackar på brödet med något tillhygge.... Det lät som han knacka på en träbänk!!

FAAAAAAAN!!

Det var bara till och ta fram "träsågen" och doppa brödet i teét, annars hade plomber och hela fadderullan rykt!!

Note to self:

Gå ALRIG och sätt dig en "liten stund" i soffan Anna, NEVER!!!

25 år & Loppis...

Var på min kollega Mallans 25:år fest igår. Härligt att få umgås med "jämngamla" för engångsskull ;-)

Dom hade ordnat det så fint med hämtning för gästerna, eldslukare, partytält inrett a´ la orientalisk stil. Mysiga lampor med alla möjliga färger i träden, smarriga drinkar och massa annat. Det var verkligen superlyckat.

Kunde inte ta några kort för min mobil är INTE bra när det är mörkt, kunde inte förmedla mysfaktor i bilden!! Så då får det vara! Ska se om jag får tag på någon bild senare.

Vaknade och gjorde en hejdundrande frukost som senare tog en vändning till att bli en härlig brunch med scrambled eggs and bacon och smarriga smörgåsar med mozzarella istället.

Sen vart det ett litet trevligt besök till Loppisen på galoppen. Grymt bra ställe, det finns ALLT, både bra grejjer och en hel del skit men det är väl sånt som hör loppisar till!? Gjorde faktiskt två fynd. Inlines till Hugo för 40 pix och en trälåda för 20 som jag ska måla om och fixa i ordning till Danoah.


Är mycket nöjd med mina inköp idag.

Nu blir det late night dinner här igen. Ingen riktig ordning när ingen av barnen är hemma. Då kör vi lite egna tider hit och dit. Ikväll serveras hur som helst en marinerad entrecote med ljummen potatissallad och färska ugnsgratinerade rödbetor med fetaost. YUM!!