Dold talang

Denna helg är jag Tre barns mamma.. oj oj... ingen lek det här... RESPEKT till Er som är det in real life!!!! 

Jag vet inte vart jag ska börja eller titta eller vem jag pratar med...dom är öööverallt!! Tänk nu på att jag inte bor i en villa om 230 kvm utan endast i La Chateu Årsta Hills... så jag nöjer mig med om dom håller till i den västra flygeln, men dom verkar tycka att det är trist där och formligen sitter i mitt knä... eller mest Nike, grabbarna har fullt upp att stå mitt framför TV:n ... ja det går ju bra det oxå..

Varför kolla på Idol när du kan kolla in Livebandet här hemma istället ...

( kan tala om att, ja det där lät som satan..flåt grannar..)Annars en fredag som jag sent ska glömma, alltså, vår VD för hela koncernen är den skönaste snubben som går i ett par skor just nu och han går från klarhet till klarhet... man kan bara inte ogilla honom, han är sig själv ut i fingerspetsarna och han kör sitt race!!

Jag menar vilken man/kille kan stå och erkänna att han dricker bara tjejdrinkar, gärna rosa...och andra sliskiga varianter...inga konstigheter...

Killen sitter med ngn gammal radiokanal på dagligen och rockar järnet till bla Bee Gees gamla dänga, Staying Alive...och såna där sköna låtar man hörde på Mr Music kassetterna way back... men det bästa är när han sjunger med helt hämningslöst. falsett och hela baletten!! Ha ha ha..Aj lav it!!

Sen gillar jag att han bjuder på fika på fredagar, tänder ljus och fixar och trixar... sen sitter han där och portionerar ut som idag, "morotskakan" till alla och till mig skar han en halv eftersom jag bad om det... sen säger jag att det är heeelt okej att han "tar den med fingrarna".. innan jag kommit så långt i meningen så ser jag att det har han redan gjort och lassar på kakan på tallriken... ha ha ha....  varseguuuda...!!

Han är så skön för att han bara är... jag älskar såna människor som inte tror att dom är förmer än andra trots att dom sitter på en sån "post" som dom gör...Ja, just det ... jag gick till  Hötorget på lunchen och skulle köpa blommor..( ni vet utlandet mitt i sverige )

"Halla, vackra flika, kom o köp, och du gilla, priset vara på specialen ...!! "

Ha ha ha... ja vad ska man säga..dom är oxå ett släkte för sig och jag fick tag på en som var riktigt trevlig och som verkligen ville hjälpa mig med att hitta fina blommor..tills ...... jag i min glädje av alla fina blommor och "pris på specialen" brast ut i ngt ljud ( skulle kunnat vara ett vanligt weeeiiiii för att försöka förklara )och han spänner ögonen i mig...

Aha, di kan prata Arabiska??
(Jag något förvånad) Eh..ne... jag framkallade bara ett ljud och han trodde att jag sa något!??!
och så sätter karln igång och jiddrar på ja just det  shalla, halla, habibbib and so on...he didnt stop!!

Jag förstog förövrigt ingenting men nickade instämmande, betalade och smet därifrån, det skulle inte förvåna mig om han står kvar och pratar på fortfarande...

Undra vad jag sa egentligen? Jag kommer iallafall garanterat inte utbrista i det ljudet när jag går förbi Hötorget nästa gång.. om jag bara kunde komma ihåg hur det lät... 

Jaha,  nu är det kväller och kottarna sover som stockar vilket jag inte hade trott för 3 timmar sen..så vad ska jag hitta på nu då??..jo, jag lattjar lite med kameran.. aj know, jag är störd...Nä nu måste jag hoppa i säng, stor dag imorgon med massa fix, släkten kommer hit och ska fira Hugo...

Systembolaget nästa....

Go´natt!

Våga Vägra

Blääääää... beskriver rätt bra hur jag känner idag!!

Men strunt i det nu...

Kan man bli mer hetsig än jag just nu? No, dont think so..usch, kan känna att jag är lite väl bitsk och tålamodet nere på noll, zero, nada ..zipp!!

Ah, ngt kul inträffa här tidigare ikväll...jag svarade i telefonen på ett dolt telnr (brukar aldrig hända..) men nyss kände jag att jag skulle prova ngt nytt
 
...vet ni?...det var en säljare, kan ni tänka er, suprise suprise...

Det roliga med det här samtalet var att det inte var vilken säljare som helst utan han skulle sälja en JÄTTE BRA försäkring till mig, en sån man bara inte kaaaan vara utan...alla borde ha den ( ÅÅÅååååå, sånt här är riktigt kul, eftersom jag nu råkar jobba med försäkringar själv..)

I normala fall hade jag sagt Nej på en gång och kanske dagen till ära skällt lite extra bara för att liksom...
Ni, vet STOP CALLING MEEEE!!

Men inte ikväll tänkte för mig själv att innan jag tackar nej så ska jag lyssna på vad han har att säga och inte störa eller avbryta som förövrigt brukar vara en av mina favorit sysselsättningar om jag mot all förmodan svarar när telefonförsäljare ringer..

Ni vet ju att dom läser efter ett litet "manus" och det hörs väldigt tydligt.. och prova gärna någon gång att ställa en fråga eller avbryta innan dom har tragglat sig igenom sin förtryckta text... detta resulterar i att man förstör allt och dom blir genast förvirrade och vet inte alls vad dom ska säga!! I love that, men som sagt..idag, inte ett knyst.. hejja mejj..

När han äntligen var klar så frågar han vilken som jag tyckte verka bäst och vilken jag kommer att välja?

Jag:
Ingen
Säljaren:
Jo, men varför det, de här är bara sååå bra och förmånliga
Jag:
Jag är inte intresserad ( kan dom bara hajja vad man säger...)
Säljaren:
Säg en anledning varför inte
Jag:
Jag arbetar med Försäkringar
Säljaren:
Eh, okej, tack för att du tog din tid! (klick,luren av på en millisekund)

Jag hann inte ens säga hej då, man säger väl ändå Hej då innan man avslutar...??

Min fråga nu:
Hade jag inte sagt ngt så hade han inte gett sig, medans när jag berättade så lägger han på utan att argumentera emot!?!,... då kan man ju även ställa sig frågan, Huuur bra var den där försäkringen egentligen??

Ska man nu ringa och sälja ngt med en papperslapp i ena handen så kan dom väl åtminstone skriva ner ngt bra är eller varför inte gå på en kurs och lära sig tala fritt och improvisera om produkten eller allra helst kunna den utan och innan på riktigt!!

Jag fattar inte det där...

En annan sak jag inte förstått med detta fenomen är hur dom tänker med tiderna..alltså, jag förstår ju att dom måste ringa när folk och fä kommit hem från sina arbeten, MEN det här med barnklubbar av alla dess olika slag...

Dom vet att man har barn eftersom man tydligen är med i ett jäkla register från sekund 1 när man klämt ut ungen..
Varför ringa kl 18.00 eller 19.00-19.30 då, då borde dom oxå veta att man förmodligen är rätt upptagen med att antingen "utfodra" en hungrig unge eller ännu bättre, nattar barnet!!??!!

Men dom låter alltid lika förvånade, ahaaa...

Ah, jag vet inte, jag tycker iallafall att det är lite märkligt, kanske bara är jag..

Om jag vill köpa ngt så går jag till affären för det är ALDRIG förmånligare eller bättre att ta det i ngn klubb, du kan ju aldrig säga upp den!!  Helt hopplöst!!.. helt plötsligt kan man inte få tag på dom...och allt blir såå krångligt och sakerna bara fortsätter att ramla in i brevlådan.... trots 16 samtal om avslut, tror tom jag faxat ngngång!!

Sen ligger du där i registrerna 4 ever och dom återkommer alltid exakt 1 år senare för uppföljning samt att dom inte har ordning på sina listor för har man extra tur så ringer två till och undrar!!

Ja men Hej Anna.. vi ser här att du varit medlem tidigare....bla bla bla bla...(har ni sett snobben och när ngn talar till honom??..PRECIS  SÅ låter dom..Waowawaowaoowaaa)
 och the neverending story är ett faktum

Det fanns en tid när jag gick på sånt där och det var när jag var en nybliven mamma som inte visste bättre, eller så var jag allmänt uttråkad, dessutom tyckte jag att det var ett rätt trevligt litet sätt att bränna onödiga pengar på.... men man lär sig av misstagen som sagt...

Tänk er för innan ni tackar ja till en liten "oskyldig" prenumeration där man (endast vid detta tillfälle) får med en extra premie i form av ett sött litet pennskrin som känns absolut nödvändig för stunden..cant be without it!!!

This will hunt you forever... Im telling...

Hu go´ som helst

Imorrn är det Hugos födelsedag, han fyller hela 5 år, kan inte fatta det, tiden har gått så fort, man hänger knappt med..

Han är verkligen stora killen nu och världens finaste såklart, jag är den lyckligaste mamman i hela världen och är verkligen "blessed" att få ha honom i mitt liv, allt annat saknar betydelse, hel knäppt, men det är bara en förälder som kan förstå det där...

Han är verkligen mitt allt, oavsett vad som än händer så kommer han alltid vara nr 1.

Grattis mitt hjärta!!Fantastiskt att vi actually hade en digitalkamera 2002 men inte använde den!! Så här är det fotat rakt över fotoalbumet  (ni vet ett sånt som man klistrar in korten i för hand....ja kan ni tänka Er att man gjorde så förr..helt galet, jag vet... ) Klicka på bilderna så blir dom större..

Favvobilden alla kategorier är när han äter sin glass, hahaha.. en bild säger verkligen mer än 1000 ord

Denna kväll är alltså ägnad till Hugo.. Ni som läst min blogg tidigare såg ju favoriten "stegen  på väggen" för ett tag sen... He´s done it again...

Favorit i repris samt en "bubblare"


Stegen fortfarande going strong för att han "ville kanske att det skulle vara en stege där"

Och så det senaste som inträffade för ett par dagar sen

Hugo:
-Mammaaaaaaaa, lampan i mitt rum är trasig
Jag:
- Okej, då är det bara lampan som gått sönder, jag ska byta den så fort jag köpt nya glödlampor
Hugo:
- Men mamma, den är inte sån trasig, den den ...
Jag:
-Johoo ra, den behöver bara bytas så funkar den igen
Hugo:
-Men, men den är...
Jag: (som förövrigt avbryter honom)
-Mamma köper nya imorrn okej??!!


Sen när jag äntligen gått och köpt lampor ngr dagar senare och ska till byta så möts jag av denna syn...


...inget konstigt med den men kanske skulle anat oråd om jag kollat efter lite noggrannare.  
När jag bytt lampan så funkar den inte iallafall och jag tänker att det måste vara glapp, jaha, bara att köpa en ny fönsterlampa..står där i allafall 5 minuter drar jacket ut och in i väggen ngr gånger och funderar och tänkte att Hugo var duktig som minsann berätta att lampan slutat att fungera...

Tills jag lyfter på lampan


Ja, det låg ju en sax där, didnt se that coming!!
Hahahahaha.....

Så jag fråga honom
( sådär lite halvsträngt...)

-Men Hugo, har du klippt sönder sladden?
Hugo:
-Men mammaaaaa, jag sa ju att det inte var sååå trasigt, ska vi tejpa nu??
Jag:
- Var det du som klippte sladden?
Hugo:
- Nej!
Jag:
- Vem var det då?
Hugo:
- Den bara blev så!!
Jag:
-Den gjorde så själv?
Hugo:
-Saxen?, ja, av sig själv för jag såg inte....


Hugo min älskling, du är bäst ....jag älskar dig så otroligt mycket, med eller utan en massa hyss och påhittigheter..

Eller jag vet vad du skulle säga...

"Jag är bara Hugo och jag är bara bäst och allting är en jitte jitte fest!!"Puss!