Fixering


 Varför, varför och åter varför finns det något så dumt som utseendefixering och den här eviga eviga jämförelsen med alla andra!! 

Vem bestämmer idealen?

Jag ska inte sticka under stol med att man själv är lite halv "maniak" på den fronten sometimes, man vill ju verkligen "look your best", åtminstone när man ska gå ut, men jag kan ärligt talat säga att det inte tagit över mitt liv och jag hänger inte upp mig på det. Något jag definitivt inte gör är att jämföra mig med andra.. Whats the point?

Jag föddes med det här utseendet det är lika bra att göra det bästa av det...
Men visst jag har haft min beskärda del av dåligt självförtroende och tyckt att jag är den fulaste som går i ett par skor, ja dom dagarna återkommer ibland och det är då man bara vill stanna kvar i sängen och dra täcket över huvudet, alla har vi våra dagar mer eller mindre och det är helt normalt..

..Men när går det överstyr?, När handlar det om dåligt självförtroende eller ur usel självkänsla? Det är ju ingen hemlighet att det bara sitter i personens huvud, en fix idé!!

Klart man vill se okej ut, Men för VEM? Dig själv eller andra?

Jag har en liten teori,
När man mår bra och känner sig harmonisk och tillfreds med sig själv...kanske du tom känner dig oövervinnlig för stunden, sånt mina vänner lyser igenom och det resulterar i att andra ser det också, det händer något med ögonen, kroppspråket ..ja allt... och oftast är du helt omedveten, det bara sker och du strålar!!

Mår du bra så gör du det inombords och på utsidan!!

Jag har lärt mig att inte tänka så mycket vad andra tycker, man lägger bara ner helt fel energi på det och blir automatiskt manisk och till slut kan man inte göra något på egen hand utan att andra ska tycka och tänka åt en!! Vilket heltidsjobb att gå och fundera på hur man ser ut och uppfattas hela dagarna...måste vara väldigt exhausting.

Hur kul är det?

Så länge DU själv tycker om något eller tycker på ett visst sätt och är nöjd, då är det så, sen om någon annan inte delar din åsikt, SO WHAT!! Det handlar i grund och botten om vad DU tycker..ingen annan.

Sen så är det en klar skillnad på att fråga om råd i största allmänhet, det gör man ju hela tiden. Sen om rådet i sig inte kändes riktigt 100:a så får man får helt enkelt gå på magkänslan, den brukar inte svika!

Det kommer alltid finnas puckon som tycker och tänker...men det är förmodligen dom som har den största "issuen" med sitt eget utseende! Screw them säger jag!!

Handen på hjärtat här,

Skulle du bli lyckligare människa inombords om du hade glänsande hår, perfekta tänder, tvättbräda eller kanske rent utav ett par jätte stora bröst eller what ever ,lite som en totalt retuscherad fejk bild i någon tidning??

Ärligt skulle du?

Inte i längden, Im telling you....

Det är ju bara en yta, ett skal... Vad hände med det som finns inuti? Det är ju det som räknas i slutändan iallfall.... jakten på den perfekta kroppen/utseendet har eskalerat totalt,
vad hände med lagom? Eller du duger som du är??

En evig debatt som aldrig kommer att ta slut så länge vi hela tiden låter oss matas med skiten!!

Kan kännas orättvist att vissa födds onaturligt snygga och inte en defekt så långt ögat når !! Men dom är ju oxå människor som alla andra och jag sätter en miljon på att dom är avundsjuka på något som någon annan har och inte dom eller att dom är allmänt missnöjda som vem som helst! och tro mig, dom har också defekter!

Så har man själv varit sen barnsben.. åååå varför har inte jag lika tjockt hår som hon?, varför kan inte jag bli brun?, varför fick jag fräknar?, varför är jag 4 pannkakor hög?

Jag kommer ihåg att jag skällde ut min pappa för att jag ser ut som jag gör
(och det har jag gjort måånga ggr ska ni veta).
Mina syskon är långa och blonda och blir bruna och bla bla bla... och så kommer Anna "svarta fåret" Panna, dessutom en "sladdis" och blir kort och tjock och fräknig (därav utskällningen till min pappa ) 
till saken hör att pappa oxå är konstant brun och man såg inte hans fräknar även fast han försökte få mig på bättre humör med .."Men Anna Jag har också fräknar"..  VAR DÅ?.. SKREK JAG!!
Stackars lilla pappa, han kan inte haft det lätt inte mamma heller för den delen!!
Haha!

Sen kom jag på att herregud, jag är ju en kopia av min moster...off the record här.. har alltid undrat om inte hon är min riktiga mamma egentligen?? Får inget svar på det hemmifrån av någon anledning, så nu har det blivit en lite grejj hemma hos oss!! Men än är inte sista ordet sagt!!

Vad är den röda tråden nu igen då..

JO!

Hur man än vänder och vrider på det så kommer man aldrig bli riktigt nöjd, va det än må vara, människan funkar så, mycket vill ha mer, denna ständiga strävan efter att se så bra ut som möjligt, fatta!! Vem pallar...

Jag tycker att alla är vackra på sitt sätt och alla har något speciellt...

Vem vill vara perfekt? Eller vem vill se ut som alla andra för att passa in?

Inte jag iallafall!

Jag är jag och det finns ingen som mig, Du är du och det finns ingen som dig,
hur coolt som helst egentligen när man tänker efter...

Vi är ett märkligt släkte no question about it!!!

Tänk om alla kunde vara trygga i sig själva, då skulle vi slippa all den här fixeringen...

Kom som du är, var som du är by all means, det vinner du på i längden!!

Resumé

Ja var har hänt..??
Jag har försökt att blogga om det ett ex antal ggr men inläggen försvann för att jag tog så lång tid på mig så jag loggades ut gång på gång och att klistra in i world finns ju inte på min världskarta!!
Sen vart Anna förbannad och palla inte skriva om..

Fredag:  Ännu en fredagskväll hemma, sjukt skönt, sippa lite vin, lyssna på ngn pissig radio kanal och kom på mig själv att sjunga med i Black Jacks "I natt I natt är det du är det jag" , patetiskt, jag vet!! HAHA.. Slökolla på burken och Idol, fråga?: var det bara jag som tyckte Daniel skulle ut?

Lördag: Var på teater och Pelle Svanslös på Intiman med Hugo och Sara och co. Viktor spelar Elaka Måns, så självklart skulle vi spana in honom, och han gjorde det riktigt bra! Det var helt klart
"The Mean Måns SHOW",
rekommenderar er varmt att gå och se den om ni har barn. Den kommer spelas december ut!!Åt sen  lite mat i glada vänners lag och mös sen hem och fortsätta lördagsmyset med lite mera och med det menar jag bla bag in box vinet, det har verkligen blivit mitt nya helg nöje, dricka vin i min ensamhet,  vet inte om jag ska se det som vuxet eller tragiskt?! Haha...

Vill dock poängtera att jag dricker inte mycket, jag blir lurig ändå...

Söndag: Bara vara bästa mamman i världen dagen och gjorde en massa roliga aktiviteter och åkte till Andys.. värsta lekparadiset för barn....och vuxna!! 


La väl inte ner så mkt energi på vad som faktiskt stod på skylten!! Mia, jag och Maria... vilken trio..im telling...sjukt kul har vi när vi ses, vi är värre än kottarna!!  Middag hos Mia och ännu lite mera skratt!!

Sen hem och körde racet i tvättstugan och städade som en galning!! Sen lyckades jag kånka upp en dörr från källaren alldeles själv, inte undra på att man har ont i hela kroppen som jag håller på hela tiden....hejja mig!!!

Avrundade hela helgen med ett lååångt och välförtjänat bad och med dagen till ära nytt införskaffat badsalt och massa ljus and stuff..så härligt!!

Orbyn har skrattat åt mig hela helgen, but who cares!!! Jag får köra igång ikväll igen.. men först kommer fina Charlotte "vaggandes" över på middag och jag ska göra gipsmage på henne.... så ikväll kommer jag få " kladda" på lite schyssta rattar.... he he.... bilder kommer .... I tell ya!!

Nä nu dags att lägga i en högre växel... much to do och dagis stänger 16.00 ..... och idag hade dom satt ett "plakat" på dörren till dagis..

.. Jag vet att det var en pik till mig!!

I wonder why? ;-)

Anna"FlashGordon"Panna

Intressant morgon helt klart.

Upp med tuppen klockan 06.00 ..JA NI LÄSTE RÄTT, Anna pallrade sig actually upp för ett träningspass på Orbin!!

Inte nog med det, gårdagskvällen jobbade jag ju över till 19.45 för att sen komma hem och vara hur produktiv som helst, jag hann rätt mycket på mitt "nygamla" projekt!!

Morgonen fortlöpte i kaos bara för det, att ingenting kan få gå smidigt någon endaste gång!!
Hugge var påklädd och klar, men inte Mamma Anna inte ååånej, hade haft fullt sjå och tjata på honom kläderna och så sitter jag där själv  i bh och undies och Hugo frågar ifall jag skulle gå så idag...ja...så jag fick lite bråttom och slängde på mig något i bara farten utan att tänka på konsekvenserna...

Det är nu Bridget "Anna" Jones träder in i vanlig ordning.. tänkte inte alls på att den där tunikan som jag normalt sett har över ett par jeans var på tok för kort och att strumbyxorna var lite väl tunna och att det gått ett antal maskor!!
 
Hittade inte heller dom förbaskade shortsen som jag tänkt ha till... en vanlig dag i Annas garderob helt enkelt, ja ni som känner mig vet ju vilken "ordning & reda" jag har där!!

Den måste ha krympt lite..men såå farlig va det väl inte?

Jackan ordnar det här... Jackan som jag alltid verkar tro går ner till knäna... hmm..nope det gör den inte vilket jag fick erfara och även resten av stor stockholms kollektiv trafikanter........I RULLTRAPPAN!!!!

OOhhh Happy Day!!!


Ni kan ju föreställa er synen när det kom en liten vindpust jäkligt olämpligt, som det förövrigt så gärna gör i tunnelbanor ..och jag går och drar helt frenetiskt där bak medans jag småspringer för att inte komma försent till jobbet och för att sen komma till trappan från helvetet  vid Kungsgatan också....ååååå, 
och idag var det lite extra jobbigt eftersom jag hade people behind me och den tar ju aaaldrig sluuut,
jag hatar verkligen den där trappan!!!

Men skönt att man kunnat glädja några på morgonkvisten och skönt att jag inte körde en "Silvstedt/Brittan/Paris" med dom där klassiska "fittfärgade" trosorna dom verkar ha på sig i tid och otid!

Ramlar in på jobbet inför ledningsgruppen och samtliga tittar på mig ....eller inte på mig..på min extremt korta
outfit for the day!!

Anna körde en sedvanlig "icebreaker" som sig bör

"Ni tror att jag glömt byxorna idag eller hur? Men där tror ni fel, klädvalet har jag omsorgsfullt valt ut dagen
till ära.....ALLT för att göra entré!!!"

HÖHÖHÖHÖHÖ hördes från konferansrummet men jag satt då redan vid mitt bord och hade inte för avsikt att röra mig på en bra stund helst inte överhuvudtaget och att gå bort till kontorsförrådet var inte ens att tänka på... allt ligger på nedersta hyllan vilket innebär..FLASHING AB!!!

På lunchen vart det ändå jobbigare... ville bara sjunka genom jorden, tyckte att precis ALLA kollade och tisslade och tasslade... ja det var banne mig en som peka!!
Till saken hör att när man ska till mitt jobb så måste man korsa Malmskillnadsgatan..can you imagen vilka tankar som flög genom mitt huvud dom sekunderna!?!

Ja här kommer Billiga Britta liksom..damm di damm...Och avslutningsvis som pricken över i:et, grädden på moset, körsbäret på glassen..ja ni hajjar...
innan jag skulle kuta hem var jag tvungen att stänga fönstret samt stänga av dator och lite annat meck, vilket innebär att jag MÅSTE böja mig fram och chefen sitter på andra sidan så han ser ju inte... tänkte inte mer på det utan kastade mig handlöst ut i denna ställning som jag undvikit hela dagen

Vad händer?

"Annaaaa, åååoo vaauu skau din kille säga om det härrr"

Jahapp där står VD:n och kollar in hela apparaten..kul..skit kul MEN det värsta va flinet han hade i ansiktet!! Och att han stog kvar... trodde han att jag skulle bjuda på en repris!?!
Hahahaha, jag dööööööörrr

Mina vänner, jag blir aldrig generad eller tycker något är pinsamt..
MEN DET HÄR.. Jag vart en tomat ( som mattan på bilden samt lägg till 8 nyanser till ) och börja stamma och grejjer,  visste inte vart jag skulle ta vägen!!

Bengt, är det okej om jag säger upp mig nu? fick jag ur mig!!

...Det som hade gått så bra hela dagen hade tom aktat mig för att tappa saker och klarat det galant!!..Why Me?!

Och hemfärden då, som jag suttit och våndats över den också...men det är ju iallafall mörkt nu tänkte jag...
Som om det spelar Roland liksom 

 I did it again vid Gullmars rulltrappa.... det blåser tydligen där oxå!!

Det blir byxor 2 morrow, NO question about it!!

Note to self:
Under inga som helst omständigheter så använder du "tunikor" som klänning igen, dom brukar var en aning korta, kanske det är därför man köper klänning ..hm..måste nog googla det där... !!